به گزارش تحریریه، انجمن کشاورزان آلمان هشدار داد که قیمت مواد غذایی در آلمان به افزایش خود ادامه خواهد داد و توجیه اصلی این صنعت هزینه های بالاتر انرژی به عنوان عامل اصلی بحران است.
«یواخیم روکوید» رئیس انجمن کشاورزان آلمان در مصاحبه ای با روزنامه Passauer Neue Presse گفت: درگیری در اوکراین و پیامدهای اقتصادی آن تأثیر عظیمی بر کشاورزی آلمان داشته است.
وی تصریح کرد قیمت انرژی نسبت به قبل دو برابر شده، بهای کودها به ویژه کودهای نیتروژنی به طور متوسط چهار برابر شده است و علوفه هم قیمت بیشتری پیدا کرد، این وضعیت به ویژه برای دامداران و پرورش دهندگان خوک فاجعهبار است.
به گفته روکوید، مواد غذایی در سال های اخیر کمتر از ارزش واقعی شان فروخته می شدند و اکنون قیمت ها باید افزایش پیدا کند تا کشاورزان بتوانند به کشاورزی ادامه دهند.
بر اساس آمارهای رسمی، تورم در آلمان در ماه می به ۷.۹ درصد رسید و به بالاترین سطح خود از زمان اتحاد دو بخش شرقی و غربی رسید. این سطح از تورم مشابه همان مقداری است که در طول بحران نفتی دهه ۱۹۷۰ رخ داده بود.
روکوید گفت که بلاتکلیفی در مورد عرضه گاز طبیعی به آلمان نیز نگرانی بزرگی برای کشاورزان این کشور است و اگر آنها گاز کافی برای تولید نیتروژن دریافت نکنند، بازده در کوتاه مدت حداقل ۳۰ درصد کاهش می یابد و بسته به نوع تولیدات این رقم تا ۴۰ درصد هم می رسد. گفتنی است نیتروژن ضروری ترین ماده مغذی در تولید محصولات کشاورزی است.
از زمانی که روسیه عملیات نظامی خود را در اوکراین در فوریه آغاز کرد، اتحادیه اروپا به دنبال راههایی برای حذف تدریجی واردات گاز طبیعی از این کشور بوده است. این روند در حالی دنبال می شود که بسیاری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا و صنایع بزرگ قاره سبز خواستار عدم انجام این کار شده اند.
روسیه در مقابل این روند شرایط جدید پرداخت گاز در ازای دریافت روبل را از اواخر ماه مارس به اجرا در آورد. گاز برخی کشورها که از انجام این خواسته سرباز زدند قطع شد.
پایان/
نظر شما